Un week-end la munte, plin de peripeţii

Că tot vorbeam despre minunile României şi despre turismul ce poate fi făcut aici, hai să dezvolt puţin subiectul. Ca să nu spuneţi că bat prea tare câmpii, eu zic să rămânem în Apuseni.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Luând drumul muntelui la sfârşit de săptămână, poţi petrece un week-end de vis aproape de casă. O demonstrează străinii care vin în număr mare pe parcursul verii, chiar dacă pentru ei nu este atât de aproape de casă. Personal am fost surprins să văd cât de bine pregătiţi şi dotaţi sunt pentru astfel de ieşiri: maşini de teren ce tractează remorci cu motociclete endurance, montain-bike, caiace sau plute de rafting. Ai fi tentat de multe ori să le arunci printre dinţi un ” ‘gava-ţi la mama voastră, după ce că nu aţi experimentat comunismu’ vă mai şi daţi granzi cu nivelul de trai”. Ei bine, nu e chiar aşa. Genul acesta de echipamente se poate închiria şi în Romania. Dacă nu-ţi ajunge portbagajul, poţi începe prin a închiria o cutie-portbagaj pe care să o montezi pe maşină: preţul e destul de mic (începând de la 135 de lei pe week-end); dacă vrei să duci şi bicicletă, fie închiriezi una, fie închiriezi un suport de bicicletă ca să ţi-o duci pe a ta; dacă doreşti să te plimbi cu caiacul, simplu: îl închiriezi!

Acestea fiind zise, hai să vedem cum le-ai putea folosi toate astea aproape de casă. Trebuie să recunosc în primul rând că plimbările cu caiacul nu sunt specialitatea mea, dar le-am descoperit la un team-building în Ungaria (deh, acolo chiar sunt pregătiţi pentru turism) şi mi-au plăcut, dar nu suficient pentru a face o pasiune, drept pentru care sunt un începător în acest sport. Aşadar punem cutia pe maşină, suportul cu bicicletele, la care adăugăm un caiac dintre cele mai simple şi uşor de condus. Dar încotro ne îndreptăm? Aici ne ajută puţin şi serviciul Salvamont Bihor, care are câteva recomandări, din care eu aş alege Vadul Crişului (mă rog, punctul terminus e la Vadul Crişului, cel de pornire e la halta CFR Stâna de Vale). Traseul pare ideal pentru o ieşire cu prietenii, având în vedere că între cele două puncte sunt cam 25 de kilometri, deci ar cam fi nevoie de două maşini. A doua zi ar putea fi dedicată ieşirii în natură pe bicicletă, iar aici traseele sunt practic nelimitate, dar dacă tot suntem în apropiere, de ce să nu facem un drum până în Stână?

Aţi încercat să vă faceţi un calcul cât ar costa să închiriaţi echipamentul? Dacă da, ce ziceţi la anul de o ieşire?

P.S. Oare chiar e necesar ca madam Udrea să facă din capitală „staţiune balneară” când în România a mai mult decât plin de locuri fantastice ce aşteaptă să fie vizitate? Oare nu la aceste grădini carpatice se refereau consultanţii ce au propus sloganul „Explore the Carpathian garden”?

 

 

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2011.

Comments are closed.