Vă mai amintiţi experimentul de anul trecut numit „Documentare pe Corso”? Ei bine, cine a ridicat mâna poate merge şi anul ăsta la cea de-a doua ediţie, în acelaşi loc (str. Republicii, la terasa Lactobar), intrarea fiind şi acum ca şi atunci liberă.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Anul acesta, evenimentul este susţinut de British Council şi Institutul Polonez din Bucureşti, oferind publicului orădean cinci filme documentare, premiate la diverse festivaluri internaţionale. Proiecţiile vor avea loc începând cu 28 augustşi până pe 1 septembrie după următorul program:
Marţi, 28 august, ora 21.00
Soundtrack for a Revolution (Sunetul unei revoluţii) 2009
regizori: Bill Gutentag, Dan Sturman/ producţie: Marea Britanie, SUA, Franţa
Filmul este o retrospectivă a mişcării americane pentru drepturile civile, care a încercat să susţină, prin muzică, ceea ce nu se putea spune doar prin cuvinte. Muzica a devenit elementul unificator al comunităţilor de culoare împotriva violenţelor din partea populaţiei albe. Cu o coloană sonoră impresionantă (Joss Stone, Wyclef Jean, the Roots), filmul este câştigătorul multor premii internaţionale precum: Festivalul Internaţional de Film din Vancouver, Festivalul Internaţional de Film din Chicago şi altele.
Miercuri, 29 august, ora 21.00
Art of Freedom (Arta Libertăţii) 2011
regizori: Marek Kłosowicz, Wojciech Słota/ producţie: Polonia
Cum este posibil ca, în anii 70-80, Republica Populară Poloneză să aibă cei mai buni alpinişti din lume? Cum este posibil ca o naţiune unde salariul mediu lunar era de 20 de dolari să-şi permită să organizeze expediţii în Himalaya? Filmul oferă răspunsuri la aceste întrebări într-o manieră captivantă şi informativă, pezentând Himalaism-ul, ca pe o şcoală a vieţii, un test al solidarităţii şi o experienţă a unei veritabile libertăţi.
Joi, 30 august, ora 21.00
American Autumn: an Occudoc (Toamna americană: un documentar despre mişcarea
Occupy) 2012regizor: Dennis Trainor Jr./ producţie: SUA
Filmat în locaţiile de protest şi în spaţiile de întâlnire a mişcării OCCUPY din New York, Boston şi Washington, documentarul este o radiografie a mişcării OCCUPY. Filmul este un manifest împotriva rapacităţii corporaţiilor globale, a sistemului financiar prezent şi a exploatării celui sărac de către cel bogat.
Vineri, 31 august, ora 21.00
Political Dress (Modă ca expresie politică) 2011
regizor: Judyta Fibiger/ producţie: Polonia
Moda poloneză de underground a durat 45 de ani. Atunci când magazinele ofereau haine ce semănau mai mult a uniforme, polonezii au încercat să-şi găsească libertatea şi să se răzvrătească împotriva sistemului şi a uniformizării vieţii de zi cu zi prin culori îndrăzneţe, stil personal şi modele unice ale hainelor.
Sâmbătă, 1 septembrie, ora 21.00
Only when I dance (Doar când dansez) 2009
regizor: Beadie Finzi/ producţie: Marea Britanie
Filmul spune extraordinara poveste a doi copii din Rio de Janeiro (Brazilia), care încearcă să-şi croiască un destin din sărăcăcioasele cartiere favelas spre lumea dură, dar frumoasă a dansului. Apreciat ca o producţie remarcabilă, care îţi oferă o experienţă de neuitat, filmul a fost numit de critici drept versiunea braziliană a lui Billy Elliott.
Deci? Ne încălzim pentru Toamna Orădeană de anul ăsta? 😀